Lejátszás LejátszásGalantis / Hook N Sling / Dotan - Never Felt A Love Like This

Koktél

Illyés Roland

Végre kiadós csapadék érkezik

Lesz eső a következő napokban! Szombaton előbb egy melegfront érkezik, a csapadékot viszont a nyomában loholó hidegfront hozza majd.

Szombaton a melegfront még csak kis mennyiségű csapadékot hoz a Dunántúlon, este viszont érkezik a hidegfront is, ami már országszerte okoz nagyobb esőzést – mondta Allaga Tamás meteorológus Varga Lillának pénteken a Koktélban.

Az említett hidegfront este zivatarokkal robban majd be, így heves esőzések várhatók. A front mögött vasárnap napos, de szeles idő lesz, napközben marad a 20 fok körül hőmérséklet, hétfőre viszont picit lehűl az idő.


Napsütésre és esőre is készülni kell a hétvégén. Emellett a hajnali órákban helyenként fagy is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Szombaton az ország nagy részén csak rövidebb, vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező fronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Késő estétől északnyugaton már viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de északkeleten, az északi völgyekben néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A maximumhőmérséklet 16-24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, de az ég is döröghet. Reggeltől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. A szél erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel viharos lesz. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

 

ÁSZF