Lejátszás LejátszásImagine Dragons - Believer

Koktél

Segítség az életpálya-építésben a Z generációnak

A középiskolát végzett fiatalokat szólítja meg a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság programja, amely ingyenes képzésekkel segíti a 18-22 év közötti fiatalok életpályaépítését. Erről mesélt Mező Eszter, munkaerő-piaci szakember a Desszertben.

Az úgynevezett Z generáció, vagyis a 18-22 éves korosztály tagjai között sok a tétovázó fiatal, akik nem tudják pontosan mit is szeretnének csinálni a középiskola elvégzése után. Nekik kíván segíteni ez az ingyenes hat hónapos képzés, amelynek elemeit részletezte Mező Eszter Gazdag Kriszta Desszertjéban, szerdán délután a Forrás Rádióban.
A közösségi (EU-s) támogatásból megvalósuló program keretében használható tudást és képzettséget szerezhetnek a fiatalok, miközben önkéntes munkájukkal szociális, egészségügyi és kulturális közfeladatot ellátó szervezetek munkájába kapcsolódhatnak be.

További részleteket a teljes beszélgetésben hallhatsz, bővebb tájékoztatást pedig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kaphatsz.

 

kép: nyugat.hu

ÁSZF