Lejátszás LejátszásDADDY YANKEE / SNOW - Con Calma

Délutáni Csúcs

Bálint László, a stúdióserpa

Nem csak a temetők környékén lesz fokozott a rendőri jelenlét…

A bűn- és balesetmegelőzésre fókuszál a rendőrség megyénkben is a hosszú hétvégi ünnep miatt, mindenszentek és halottak napja környékén ugyanis fokozódik a balesetveszély a temetők környékén, sőt a lopások is megszaporodnak.

Racsné Galambos Gréta rendőr százados, a Komárom-Esztergom Megyei RFK mb. szóvivőjével az ünnepek alatti lopásokról, gépkocsi feltörésekről és a megnövekedett forgalomról beszélgetett a Koktélban Varga Lilla.

Racsné Galambos Gréta kiemelte: ilyenkor megszaporodnak a balesetek és a lopások, bár ezek száma a fokozott rendőri jelenlét és a rendőrség megelőző tevékenységének köszönhetően nem nőtt az utóbbi években. A temetőbe látogatók is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak áldozattá, ügyeljenek arra, hogy hol parkolnak, ne hagyjanak értéket a kocsiban, sőt nagy értéket ilyenkor senki se vigyen magával. A kézi táskákban pedig úgy helyezzék el a kocsikulcsot, pénzt, hogy ahhoz ne lehessen könnyen hozzáférni.
A közlekedők egyébként ebben az ünnepi időszakban nemcsak a temetők környékén, hanem egyéb útvonalokan is számíthatnak fokozottabb rendőri jelenlétre.

 

 

kép: police.hu

ÁSZF