Lejátszás LejátszásHOOLIGANS - Rég volt, igaz se volt

Kívánságműsor

Sándor Szilvia

Marad a borús, esős idő, napot csak képen láthatunk

Bár a Nap egyre alacsonyabban jár és ez miatt fokozatosan csökken majd a hőmérséklet, összességében marad a szokásosnál melegebb idő, esővel…

Marad a szokatlanul meleg időjárás novemberben, holott ilyenkor már nemcsak hidegebb szokott lenni, de nem ritkán ilyenkor esik le az első hó is – mondta Allaga Tamás meteorológus Varga Lillának a Koktélban. Elárulta azt is, hogy a középtávú előrejelzések is azt mutatják, még akár hetekig is ilyen lehet az idő. A hőmérséklet összességében hűl majd, de ezt az okozza, hogy a Nap egyre alacsonyabban jár.
A Velencében tapasztalható szélőséges időjárási helyzetről, annak kialakulásáról is beszélt, és elárulta, idehaza számolnunk kell-e időjárási szélsőséggel a következő időszakban.
Kifejtette, hogy sajnos nem lesz frontmentes az idő, bár nem lesz olyan gyors és markáns a frontátvonulás, mint azt korábban tapasztaltuk. A napsütés hiánya és a borongós idő lehet rossz hatással az emberek hangulatára.
A hétvége időjárását kettéosztottság jellemzi majd: nyugaton csapadékos, keleten kevésbé esős idő várható. A választóvonalon helyezkedik el Komárom-Esztergom megye, ahol szombaton lesz szárazabb az idő, vasárnap pedig nagyobb eséllyel lesz csapadék, hétfőn azonban sok eső várható.

 

ÁSZF