Lejátszás LejátszásCARAMEL / Palya Bea - Csillagom

Kívánságműsor

Sándor Szilvia

Iskolai zaklatás elleni hét: fontos a gyerek-szülő-tanár közti kommunikáció

Iskolai évei során a gyerekek közel fele tapasztalja a zaklatás és bántalmazás élményét. Egy ilyen élmény befolyásolhatja későbbiekben az önértékelést, az önbizalmat, a társas kapcsolatok kiépítésének lehetőségét. Súlyos esetekben akár mentális problémákat is okozhat egy zaklatás vagy bántalmazás traumatikus élménye. Az iskolai zaklatás elleni hét célja, hogy az iskoláskorú gyerekeket megismertesse a bántalmazás fogalmával, hátterével (mi az indíték) és megoldási lehetőségeket adjon a zaklatás és bántalmazás megszüntetésére.

Ezzel kapcsolatban beszélgetettt Fenyvesi Zoltán szerdán Skita Erika, trénerrel. Erika és párja már tíz éve viszik ezt a projektet. Úgy gondolják a mai világban nagyon sok információ és inger éri a gyerekeket, amelyeket fel kell dolgozniuk, ehhez azonban segítségre van szükségük. Kiemelte, mennyire fontos a nyílt kommunikáció, meg kell ugyanis találni az együttműködést a szülő-gyerek-tanár háromszögben.

Az éppen zajló hét során az összeállított órai anyagot eddig 360 iskolában töltötték le. Hogy miként is zajlik az óra, az kiderül a beszélgetésből.

 

kép és bővebb infó: https://ertsunkszot.hu/

ÁSZF