Lejátszás LejátszásSoulwave - Kalandor

Kívánságműsor

Sándor Szilvia

Házhoz jön Komárom-Esztergom megyében a rendőrség

„Házhoz megyünk” valamint „Bike safe” programmal várnak mindenkit a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai június 4-től több megyei helyszínen.


Csonkáné Huszár Anita címzetes alezredes, KEMRFK bűnmegelőzési alosztályának vezetője Tóth Anikónak elmondta: a Házhoz megyünk program lényege, hogy személyesen kérhetnek vagyonvédelmi tanácsokat a rendőröktől az emberek. Az egyes helyszíneken lehetőség lesz arra, hogy vagyonvédelmi tesztet töltsenek ki az érdeklődők, valamint azt is lehet kérni, hogy saját lakásukban, házukban kapjanak személyre szabott tanácsokat.
Emellett Bike safe programmal is várják az érdeklődőket, Magyarországon ugyanis több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosíthatatlan. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket. A rendőrségi regisztrációs akció során ingyenesen lehet a kerékpárokat regisztrálni az országos nyilvántartó rendszerbe.


A Rendőrség bűnmegelőzési szakemberei az alábbi helyszíneken és időpontokban várják az érdeklődőket:


- június 4. 9.00 - 12.00 Esztergom, Rákóczi tér
- június 4. 13.00 - 15.00 Dorog, Hősök tere
- június 5-én 9.00 - 14.00 Komárom, Jókai tér
- június 6-án 9.00 - 14.00 Tatabánya, a Kormányhivatal parkolója
- június 7-én 9.00 - 13.00 Oroszlány, Polgármesteri hivatal mellett

A programról részletesen a Forrás Rádió Köztér című műsorában hallhatsz május 27-én 18.00-tól.

ÁSZF