Lejátszás LejátszásRepublic - Ezek Voltunk Nemrég

Magyaróra

Aki Győrfi Pál tortát vesz, a komáromi mentősöket támogatja

Sztaracsek Ádám, komáromi cukrász – akinek a neve nem ismeretlen, hiszen ő alkotta meg a 2018-as ország tortáját, a Komáromi kisleányt is – ezúttal Győrfi Pál mentős tortát készített, amelynek „otthon” íze van. A sütemény házias ízvilágú, aminek fő eleme a szilva és a dió, a tetején lévő díszítés pedig a mentőautó színeit idézi fel.

A süteményt a komáromi mentőállomással közösen mutatták be. Sztaracsek Ádám elmondta, hogy a Maradj otthon szlogen és az egyik vendég ötlete inspirálta a tortát. Arról is beszámolt, hogy Győrfi Pál örömmel fogadta, hogy róla nevezte el az édességet, és már alig várja, hogy megkóstolja. A sütemény eladásából származó bevételt a komáromi mentősöknek, illetve a járvány elleni helyi védekezésnek ajánlják fel.

Ádám mesélte arról is, hogy miként történik egy torta megalkotása és arról is, hogy milyen egy cukrász élete. Szolgált egy igazán remek hírrel is, Varga Lillának ugyanis elmondta: bár sokáig nem volt biztos, de végül eldőlt, hogy megválasztják idén is az Ország tortáját, a versenyben pedig ő duplán döntős, hiszen a legjobb hatban szerepel Hunyadi krónikája és Tétényi áfonyás mandulatortája is. 

 infó és kép: szeretlekmagyarorszag.hu, youtube.com

ÁSZF