Lejátszás LejátszásLóci játszik - Nem Táncolsz Jobban

Magyaróra

Durva adat! A felnőttek kétharmada túlsúlyos vagy elhízott Magyarországon

Komoly probléma hazánkban az elhízás, amely túlmutat egy egyszerű esztétikai problémán. Erre is szeretnék felhívni a figyelmet a Főzz másképpen! receptverseny szervezői, akik olyan testsúly megőrző ételek receptjeit keresik, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.

B. Király Györgyi, a Kor Kontroll Társaság elnöke szomorú statisztikai adatokkal szolgált a Desszertben az elhízással kapcsolatban. Elmondta: Magyország felnőtt lakosságának több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ezzel a lista utolsó helyén állunk az uniós rangsorban. Ha nem változtatunk, akkor 2025-re a felnőttek 24 százaléka, vagyis több mint 1 millió 866 ezer ember válhat elhízottá, a túlsúlyos vagy elhízott gyerekek száma pedig 400 ezer körül lesz. Mindez különböző társbetegségeket okoz, ilyen a gyerekkori magas vérnyomás, vagy a diabétesz.

Ezek az adatok késztették a Kor Kontroll társaságot, hogy kiírják azt a receptversenyt, amely során nem hagyományos, hanem egészséges recepteket várnak. Kérik, hogy azon az anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák, akik egészségesen főznek a családnak most mutassák meg, miként teszik azt.

November 20-ig várják a legfinomabb és a legegészségesebb ételek receptjeit. A pályázatokat e-mailben lehet elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.


Hallgasd meg a teljes beszélgetést!

 

ÁSZF