Lejátszás LejátszásPortugal. The Man - Feel It Still

Délutáni Csúcs

Bálint László, a stúdióserpa

Ünnepi megemlékezések megyénk településein

Tatán, Esztergomon, Komáromon és Tatabányán kívül számos településen lesz megemlékezés március 15-én.

Ünnepi megemlékezés tartanak az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc tiszteletére március 14. (csütörtök), 18 óra, Táton a Hősök terén. Ünnepi beszéded mond dr. Veres Zoltán, megyei jegyző, közreműködik a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar. A megemlékezést koszorúzás zárja.

Környén, a környebányai Hősi Emlékműnél március 15-én 16 órakor helyezik el a kegyelet virágait. A környei programok 17 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdődnek a Római Katolikus Templomban, majd várhatóan 17.30-tól a Művelődési Házban folytatódnak. A Művelődési Házban köszöntőt mond Beke László polgármester, műsort ad a Tardoskeddi Férfikar és a Kisfaludy Mihály Általános Iskola diákjai. A megemlékezés a gyertyás átvonulást követően hagyományosan koszorúzással, mécsesek elhelyezésével zárul a Kegyeleti Parkban.

Március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján ünnepeséget rendeznek Kisbéren. A megemlékezés 18 órakor kezdődik koszorúzással a Petőfi szobornál, amelyet fáklyás felvonulás követ. Végül 19 órátől a művelődési központban tekinhető meg az ünnepi műsor. Az eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judot országgyűlési képviselő mond beszédet. Fellépnek a Táncsics Mihály Gimnázium és a Bánki Donát Szakközépiskola tanulói, valamint a Kis Langallik néptánccsoport.

Kesztölcön március 14-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a megemlékezés a művelődési házban, a helyszínen az iskolások műsorát tekinthetjük meg. Az iskolások gondolatban visszautaznak a 19. század Pestjére. Az 1848-49-es történelmi eseményeket elevenítik fel versekkel, prózával, képekkel, zenével és tánccal. A műsor után a megemlékezés a Szabadság téren koszorúzással zárul.

Tokodon március 14-én, csütörtökön 16 órai kezdettel a Hegyeskő Általános Iskola aulájában tartják meg az ünnepi műsort. Program: Dr. Völner Pál ünnepi köszöntője, Hegyeskő Általános Iskola műsora, koszorúzás a Petőfi szobornál, ahol közreműködik a Gardellaca kórus.

Dorogon március 15-én, pénteken 10 órakor a Petőfi téren tartják a megemlékezést. Az eseményen a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium 10. b osztálya ünnepi műsora után koszorúzást tartanak.

Csolnokon március 15-én, pénteken 10 órakor ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Művelődési Ház előtt. Köszöntőt mond Kolonics Péterné polgármester asszony, közreműködik Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész és a zeneiskola növendékei. 17 órai kezdettel a Csolnoki Fúvószenekar ünnepi koncertje lesz hallható a Kossuth Lajos Művelődési Házban.

ÁSZF