Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Újabb koncertekkel folytatódik a Térzene Program Tatán

Visszatér a komolyzene a közterekre ugyanis folytatódik a Térzene Program, mely ezen az őszön Tatára is több ízben ellátogat.

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el, 2020-ban pedig folytatódik és Tatát is érinti.

A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

A program második tatai állomása szeptember 26-án szombaton lesz a Kiskastély mellett, ahol a Soproni Szimfonikusok Kamaraegyüttese ad ingyenes köztéri koncertet 16:00 órától.

Ezt követően, október 2-án a Jazzformers formáció lép fel a városban ugyancsak délután 4 órától, a tervek szerint a várudvaron.

kép és infó: tata.hu

ÁSZF