Lejátszás LejátszásAlle Farben / Ilira - Fading

Koktél

Varga Lilla

Újabb háromnapos ünnepre készül Csolnok

Az immáron XXII. Csolnoki Falunapok nyújtanak remek lehetőséget a nyári kikapcsolódásra, az egymással való találkozásra, beszélgetésekre július 19. és 21. között. Az események fő helyszíne az Arany János utca végén, a kiserdő közepén található hűs, árnyas Rendezvénypark.

„Rockpénteken” július 19-én, pénteken a keményebb zene kedvelői találhatják meg szórakozásukat. Fellép a 21 Gramm Akusztik együttes, a The Recyclers, és a Cs.Í.T. zenekar is.

Szombaton egy új kezdeményezés kívánja egybe kovácsolni a falu közösségét. A „Faluderby”-n hat, ügyességi és helyismereti feladatnak kell megfelelniük a vállalkozó kedvű csapatoknak. Idén a nemrégiben átadott nemzetiségi tanösvény információi szolgáltatják a fejtörő furfangos kérdéseit. A gyermekeknek arcfestéssel, játszóházzal, kézműveskedéssel, ugráló várral és bábszínházzal kíván kedveskedni a szervezőcsapat. Szombat délután az esztergomi Játékkunyhó is képviseleti magát, hogy kicsik és nagyon remek társasjátékokat próbálhassanak ki.
Délután retro véradásra várja a segíteni szándékozókat a Magyar Vöröskereszt a művelődési házba, ahol „Az én Csolnokom” képzőművészeti pályázat alkotásaiból rendezett kiállítást is megtekinthetik.

16 órakor zenés, táncos menet indul a falu központjából a Rendezvényparkba. A Csolnoki Fúvószenekar remek muzsikája és a Dimenzió Tánccsoport lányai varázsolják könnyeddé a délutánt a hatalmas fák árnyékában. A „Csolnokért” díj átadása sem maradhat el.
Az estét Bach Szilvia humorista nyitja. Szombaton este fellép Horányi Juli, majd a környék ismert bulizenekara, a Szalai Band táncoltatja még meg a közönséget, majd retro diszkó következik hajnalig.

Vasárnap délelőtt az egyre több résztvevőt felvonultató főzőversenyen mutathatják meg a csapatok, ki főzi a legjobb gulyást. Délután ismét a sváb hagyományőrző csoportoké. A helyiek mellett Pilisvörösvárról, Veszprémből, Nyergesújfaluról, Dunaszentmiklósról érkeznek fellépők. Szladik Tibor harmonika játékára és az Alte Kameraden muzsikájára is meg fog telni a tánctér.
A három napot a Sramlikings zárja, akik a német és osztrák dalokat játszanak, énekelnek, ám modernebb köntösben, mint amit a hagyományos svábzenében megszokhattunk. Mindhárom nap rendezvényeire a belépés díjtalan.

A Rendezvénypark csak gyalogosan közelíthető meg. Parkolni a Szent János parkban, vagy a Rákóczi téren lehet a községházánál, és onnan egy tíz perces sétával érhető el a park.

ÁSZF