Lejátszás LejátszásROBBIE WILLIAMS - Gospel

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Telepiek találkozója Tatabányán

A Telepiek VI. találkozóját rendezik meg június 27-én, csütörtökön 10 és14 óra között Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzenben.

Immáron hatodik alkalommal gyűlnek össze a régi bányásztelepek lakói, hogy közösen idézzék fel a múltat. A találkozás helyszíne ezúttal is a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen lesz, amely rekonstruált "hatajtós" házaival méltó színhelye lesz a rendezvénynek. Az egykori bányatelepeken élőknek, a régi Arany, Kossuth, Táncsics és Petőfi iskola egykori tanulóinak találkozójára a szervező Tatabányai Múzeum mindenkit szeretettel vár.
Aki teheti, és szeretne, hozzon magával az asztalra „telepi süteményt” (krumplis, sajtos, töpörtyűs pogácsa, lekváros bukta) a beszélgetés, emlékidézés mellé. A Tatabányai Múzeumtól (A Vértes Agorája épülete előtt, a négysávos, Köztársaság úti oldalon) ingyenes autóbusz indul a skanzenbe június 27-én 9.40 órakor.
A program során Fűrészné Molnár Anikó, címzetes múzeumigazgató, egykori telepi lány köszöntője után a részvevők meghallgathatják Dallos István Tatabánya ipari emlékei című előadását, majd Kiss Vendel A telepek története témában ad elő.

ÁSZF