Lejátszás LejátszásMAGASHEGYI Underground / Beck Zoli - Árnyékok

Zene

Szeptember 7-én újra Tatára látogat az Operaház

Szeptember 7-én 19:00 órától a Szabadtéri Színpadon lép fel a Magyar Állami Operaház társulata, amely ezúttal a Hunyadi László című operát mutatja be a városban.

Tavaly szeptemberben Puccini Turandot című operáját láthatta a tatai közönség, hiszen a budapesti Operaház jelenlegi korszerűsítése lehetőséget biztosít arra, hogy a játszóhely kiváltásaként azokban a vidéki városokban is bemutatkozhassanak, ahol az operai műfajok egyébként nincsenek jelen. A 2018-as sikeres előadást követően idén Erkel Ferenc 1844-ben, a reformkor tetőpontján komponált hazafias operáját hallhatjuk, mely a magyar történelem egyik zűrzavaros periódusára koncentrál, a nándorfehérvári diadalt követő napokra. A Hunyadiak korában játszódó mű hőse azonban nem a híres törökverő, Hunyadi János, sem a későbbi Mátyás király, hanem a vérpadra lépő fiatal lovag, László. Az első olyan magyar nyelvű operát, mely bemutatója óta megszakítás nélkül a hazai repertoár megbecsült darabja, 2012-ben új rendezésben mutatta be a Magyar Állami Operaház. A tatai koncertszerű előadás karmestere Medveczky Ádám lesz.

Az előadás ingyenesen megtekinthető, de a részvételhez regisztrációs jegy szükséges, melyet a Magyary Zoltán Művelődési Központ infópultjánál lehet igényelni. Eső, rossz időjárás esetén az előadást a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban mutatják be, ahol csak az első 800 regisztrált néző kaphat helyet.

ÁSZF