Lejátszás LejátszásCARAMEL / Palya Bea - Csillagom

Zene

Nyitott nap Tatán a Peron Tehetségközpontban

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban rendezik a Tatai Civil Napok záró eseményét szeptember 29-én 15:00 órától. A nyitott napon Pap Tibor szakmai vezető mutatja be a látogatóknak a központ tereit, induló képzéseit. Emellett fiatal tehetségek bemutatkozására és egy fotókiállítás megnyitójára is sor kerül a helyszínen.

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban 710 négyzetméteren indul el a hangszeres oktatás, a kompetenciafejlesztés, zeneipari képzések, hangszeres és zeneipari workshopok, előadások, és konferenciák. A helyszínen koncertterem, oktató és képző termek, hangstúdió, iroda és kiszolgáló egységek létesültek a fejlesztés nyomán. A szeptember végi eseményen szerepet kapnak tatai és környékbeli fiatalok is. Színpadra lép: a JMP zenekar, a GoodHi trió, Papp Nóra, Lőrincz Álmos és Barta Egon. „Fényképezni annyi, mint...” címmel nyitják meg a nyílt napon első kiállításukat a Peron Tehetségközpont fotózási alapok képzésének résztvevői, a kurzus lezárásaként. A képzés egy Tata Város Önkormányzata által elnyert EFOP pályázat keretében valósult meg a Peron Music Alapítvány szervezésében. A kurzus 12 alkalma során a résztvevők elsajátították a fényképezés technikai alapjait, ismerkedtek a fényképészet történetével, elméleti megközelítéseivel. Emellett számos gyakorlati foglalkozáson vehettek részt, kipróbálva az archaikus technikák varázslatát, a személyfényképezést, vagy az épített környezet szellemének megragadását. A képzés során Edelmayer Zsolt és Dallos István mentorálta a résztvevőket. A kiállítás a kurzus ideje alatt készült képekből áll.

A nyitott nap lehetőséget biztosít arra is, hogy a családok, osztályok jelentkezzenek a „Hangszert a kézbe” elnevezésű programra, amely október 1-én nyitja meg kapuit a Peron Tehetségközpontban. A program a „Hangszert a kézbe” Országjáró Zenei Játéktér és Ismeretterjesztő Sorozat része, amely zenei témákban rendhagyó énekórákat és interaktív hangszeres kiállítást tartalmaz.

kép és infó: tata.hu

ÁSZF