Lejátszás LejátszásJAZZ+AZ - Ma jól vagyok

Koktél

Illyés Roland

Megemlékezések, koszorúzások lesznek a 70. Tatabányai Bányásznapon

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei 70. Tatabányai Bányásznap alkalmából több helyszínen koszorúz majd. A bányásznap ünnepségei három napon is zajlanak majd, azonban a fesztiválprogramok elmaradnak.

Szeptember 4-én pénteken koszorúzás lesz 12 órakor az Erőműi lakótelepen a Verebély szobornál, majd a Bányászsíroknál is.  14:30-tól rendezik a 70. Bányász- és 28. Villamosnapok 2020. évi ünnepségét a Polgármesteri Hivatal dísztermében. 15:30-tól a Bányász fúvószenekar térzenéjét hallgathatjuk meg a Vértanúk terén, ahol sor kerül ezt követően a központi koszorúzásra. Ez követően ezen a napon 18 órától még egy helyszínen, a József Attila Művelődési Háznál helyeznek el koszorúkat.  

Szeptember 5-én 13 órakor kezdődik a bányásznapi program a emléktábla avatóval a Liget soron Óvárosban, majd 15 órakor felvonulás indul a Bányász Kegyeleti Emlékműtől a Skanzenig. Itt adják át 16 órakor a városi díjakat, majd ugyancsak itt kiállítás nyílik meg "Csillénk színültig töltve" – széncsatától a munkaversenyig címmel. 

A háromnapos program a szokásos Szalamanderes felvonulással zárul szeptember 6-án. A menet 20 órakor indul a "régi posta" épületétől a Bányász emlékműhöz.

infó+kép: tatabanyapont.hu

ÁSZF