Lejátszás LejátszásÁKOS - Felemel

Zene

LEGO robot olimpia Tatabányán

A World Robot Olympiad (WRO) egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket mérnöki vagy informatikai szakma választására.

A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával. Eközben a fiataloknak egyedülálló lehetősége nyílik értékes tapasztalatok szerzésére a robotokkal való munka terén. A 2013-as évben több, mint 20.000 csapat vett részt a világ különböző pontjain, több, mint 40 országban tartott WRO regionális fordulókon.

A nemzetközi versenyt világszerte azonos feladatokkal rendezik, négy különböző korosztályban. Magyarországon egyelőre csak két korosztályban indul verseny, a magyarországi regionális forduló után a legjobb csapatok részt vehetnek a nemzetközi döntőn Katarban. A magyarországi regionális fordulót 2014-ben az is Edutus Főiskola rendezte meg. Tatabánya, illetve az Edutus Főiskola számára kiemelten fontos, hogy a versenyre jelentkező diákok megismerik, és megkedvelik a helyszínt, így később, amikor a továbbtanulásról döntenek, ezen korábbi tapasztalatuk pozitívan befolyásolhatja őket, és egy tatabányai intézményben tanulnak majd tovább. A május 22-én és 23-án esedékes verseny helyszíne a Vértes Agorája lesz, minden érdeklődőt várnak. A témában Valenta Lászlót, az Edutus Főiskola koordinációs igazgatóját kérdeztük: 

ÁSZF