Lejátszás LejátszásZoe Wees - Girls Like Us

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Festmények, babák, fafaragások a Vértesszőlősi Mesterkezek kiállításon

Augusztus 14-20. között rendezik meg a Vértesszőlősi Mesterkezek kiállítást, amelyen a település 20 ügyes kezű alkotójának tárgyai tekinthetők meg. A kiállításnak, amelynek a Közösségi Ház ad otthont, már 26 éves hagyománya van Vértesszőlősön, hiszen 1992-ben nyílt meg az első Mesterkezek tárlat.

A kiállítás tárgyai igen színesek, hiszen rengeteg különböző festmény, kézimunka, baba vagy például fafaragás is érkezik évek óta a kiállításra. Az idei évben Marozsyné Guba Rózsa babakészítő népi iparművész lesz a művelődési ház díszvendége, aki a település több évszázados múlttal rendelkező szlovák – magyar nemzetiségi hagyományait és népviseleteit előzetesen felmérve elkészítette és bemutatja a Vértesszőlőshöz kapcsolódó népi viseleteket.
Marozsyné Guba Rózsa munkái jelentős részét a japán piacra készítette, de megtalálhatók a világ szinte minden táján. Munkái számos "államközi" ajándék részét képezték a 80-as években, így megtalálhatók voltak például Helmuth Kohl kancellár és Fidel Castro gyűjteményében is.
A kiállítás augusztus 14-20. között munkanapokon 10 – 18 óráig illetve augusztus 20-án 14 – 17 óra közt látogatható.

ÁSZF