Lejátszás LejátszásMAXI PRIEST - Wild World

Köztér

Érdekességek, mesék a szabadságharcról Komáromban

Komárom vitathatatlanul legdicsőségesebb korszaka az 1848/49 szabadságharc időszaka, melynek katonai eseményei túlnyomórészt a Duna jobb partján fekvő Új-Szőnyben és környékén zajlottak. 

A szabadságharc 170. évfordulóján, a tudományos kutatásokból és az irodalmi forrásokból ismert, Komáromhoz köthető érdekes történeteket ismerhetnek meg az érdeklődők, rövid, szórakoztató színházi jelenetek formájában a Komáromi Klapka György Múzeum rendezvényén, amelyet június 22-én este, a Múzeumok Éjszakájának keretén belül szerveznek.
Az érdeklődők ezen az estén hallhatnak - többek között - Damjanich lábtöréséről, Görgei sebesüléséről, a bakonyi zsiványok tetteiről, Klapka és Haynau állítólagos találkozásáról, mindezt a múzeumtól megszokott tudományos és egyben tudományosan szórakoztató program keretében
A tematikus programok 18, 20 és 22 órakor kezdődnek. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 34/344-697-es számon lehet.

kép: facebook.com/kgym.komarom

ÁSZF