Lejátszás LejátszásMága Jennifer / Burai - Bennünk A Győztes

Magyaróra

Agora Filmklub a fiatalabb korosztály számára

A fiatalabb korosztályok számára is kínál mozis programsorozatot a Vértes Agorája, amelyben igényes, többségében európai filmeket vetítenek. A kezdési időpont kimondottan az iskolások igényeihez alkalmazkodik.

A vetítések hétfőnként 15 órakor kezdődnek, megtekinthető lesz – többek között - a Sing Street című ír-amerikai-angol zenés vígjáték, az Életrevalók című francia vígjáték, vagy a Kikötői történet, amely egy finn-francia-német vígjáték. Elsőként a Sing Street kerül terítékre január 7-én 15 órától, amely 1985-ben játszódik Dublinban. Egy család ifjú tagja, egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.
A vetítésekre a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik, a nagyterem maximális (450 fő) befogadóképességéig. Előzetes regisztráció nem szükséges.

kép és infó: avertesagoraja.hu

ÁSZF