Lejátszás LejátszásTHE BLACK EYED PEAS / J Balvin - Ritmo (Bad Boys For Life)

Délutáni Csúcs

Bálint László, a stúdióserpa

Programajánló

Krúdy-esttel nyitott az Irodalmi Kávéház

A XX. század eleji pesti vendéglők hangulatát idézte nemrég a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház nagyterme. Kockás abrosz, szódásszifon, egy kancsó bor és némi virág tökéletesen passzolt az előadott Krúdy-novellához.

Idén is Nagy Sportágválasztó Tatán

2016. május 13-14-én ismét megrendezik a Tatai Nagy Sportágválasztót, ahol a kilátogatóknak lehetőségük lesz közel 40 sportágat kipróbálni.

Májusi programok Oroszlányban

Az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár rendezvénykínálatát a különböző igényekre és funkciókra orientálja. Otthont ad Oroszlány város civil szervezeteinek, klubjainak, az ismeretterjesztésnek és amatőr alkotóknak.

Május 5-én tartják a kézmosás világnapját

A Kézhigiénés Világnapot Magyarországon a 8. alkalommal rendezik meg. A Ments Életeket: Moss Kezet kampány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) globális betegbiztonsági programjának része. A fertőzések megelőzésére irányuló törekvéseknek azonban a továbbiakban az egészségügyi intézmények falain kívülre is el kell jutnia.

VI. Forgórózsa Fesztivál Tatabányán

Május 7-én és 8-án újból megrendezik a Forgórózsa Fesztivált Tatabányán. A térség legnagyobb népművészeti rendezvényén lesz néptánc, népzene, még Ki mit tud? is.

Fülemülék Éjszakája megyénkben is

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Hallgassa meg Ön is! Az Magyar Madártani Egyesület minden év áprilisában és májusában a Fülemülék Éjszakája programsorozattal várja az érdeklődőket.

Ovisok adnak számot a közlekedési szabályokról tanultakból

A Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága ezúton meghívja Önt és minden érdeklődőt 2016. április 27- én 9.30 - 12 –ig a Földi Imre Sportcsarnokban tartandó „Biztonságos közlekedésre nevelés az óvodában” vizsga programjára, valamint a parkolóban tartandó nyílt napra, melyen a Rendőrség, Katasztrófavédelem, Mentőszolgálat és a Tatabányai Szabadidősport Szövetség tartalmas bemutatói lesznek.

Európa-napi programok Tatabányán is

Országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékkal várja a családokat május 1. és 11. között az  Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatatási Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat.

Szent György napi lovasünnep Tatán

Tatai Lovasünnep április 22-24. között az Öreg-tó partján, a Kastély téren és a lovardában. Lovas, hagyományőrző és szabadidős programok, koncertek az egész családnak.

VII. Országos Fazekasmester Találkozó Naszályon

Naszály Község Önkormányzata, a Tata és Térsége Kézműves Egyesület közreműködésével, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat védnökségével idén is megrendezi a  VII. Országos Fazekasmester Találkozót, 2016. április 16-17-én Naszályon, a Művelődési házban, az IKSZT-ben és környékén.

ÁSZF