Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Délutáni Csúcs

Bálint László, a stúdióserpa

Programajánló

Régészeti kettős kiállítás nyílik Tatabányán

A Celakovicei Városi Múzeummal való testvérmúzeumi együttműködés eredményeképp február 7-én kettős kiállítás nyílik a Tatabányai Múzeumban. A régészeti tárlatok a késő vaskori kelta anyag mellett római kori – köztük a nemrég előkerült – leletegyütteseket is bemutatnak. A kiállítások Régvolt „szomszédaink” és „A kicsi szép” címmel várják a közönséget Tatabányán.

Belépés csak macival

Medve napra várják az érdeklődőket február 7-én, délelőtt 10 órától a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba.

Diavetítés Tatán a gyermekkönyvtárban

Diavetítés lesz a gyermekkönyvtárban Tatán a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban. Az esemény február 3-én hétfőn délután 17 órakor kezdődik.

Jubileumi koncert Tatán: 15 éves a dandárzenekar

15 éves lett a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara, ebből az alkalomból ünnepi koncertet adnak Tatán február 9-én 17:00 órától a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

Závada Pál könyvbemutatója Dorogon

Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, szociológus lesz a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum vendége. A január 30-án 17 órakor kezdődő eseményt Závada Pál Hajó a ködben című könyvének bemutatója kapcsán szervezik.

Környén várják az önkéntes véradókat

Az önkéntes véradókat várja január 27-én, hétfőn délután fél 1 és fél hat között a környei Művelődési Házban a Vöröskereszt. A Művelődési Ház felajánlásaként a véradók között 3×2 db tiszteletjegy talál gazdára, amely a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Góbé farsang című előadására szól február 21-ére.

Főorvos lesz az esztergomi könyvtár vendége

Január 27-én folytatódik az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár "Köztünk élnek" című sorozata, amely során olyan emberekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik Esztergomban, Esztergomért élnek, dolgoznak, vagy hírét viszik a városnak a nagyvilágban.

Ötödik alkalommal rendeznek malackodást Vértesszőlősön

Malackodásra és torosbálba várják Vértesszőlősön az érdeklődőket január 25-én. A Vértesszőlősi Disznólkodás, Torosbál valamint Böllérverseny helyszíne a sportcsarnok illetve a csarnok melletti rendezvénysátor lesz, ahol már szombaton reggel 6 órától zajlanak az események.

ÁSZF