Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Café Habbal

Fenyvesi Zoltán és Zölei-Kocsis Blanka

Programajánló

Nyílt nap komáromi legiotáborban

Szeptember 15-én délelőtt 10 órától nyílt napot tart a Komáromi KlapkaGyörgy Múzeum és az ELTE BTK Régészettudományi Intézete a legiotáborban Komáromban.

Kiállítás nyílik Klimtre emlékezve A Vértes Agorájában

A tatabányai Kortárs Galéria felelevenítve a korábbi nagy sikerű In memoriam sorozatot, pályázatot hirdetett Gustav Klimt halálának 100. évfordulójára alkalmából.

A pályázat témája Klimt munkásságának legjellemzőbb motívuma, a női test. A pályázatra olyan alkotásokat vártak, amelyekkel a művészek Klimt női alakjaira, aktjaira reflektáltak, akár figurális, akár absztrakt formában, és nem kifejezetten Klimt stílusában készültek.

A beérkezett és válogatott munkákból nyílik közös kiállítás, ahol a legsikeresebb munkák készítőinek szakmai díjakat és a Kortárs Galéria díját adják át.

A kiállítást Hemrik László művészettörténész nyitja meg szeptember 7-én 17 órakor A Vértes Agorájának Kortárs Galériájában.

"Köztünk élnek" sorozat az esztergomi könyvtárban

Dr. Ungár Dénes főorvos lesz az esztergomi Helischer József Városi könyvtár "Köztünk élnek" című sorozatának vendége, amely olyan emberekről szól, akik Esztergomban, Esztergomért élnek, dolgoznak, vagy hírét viszik a városnak a nagyvilágban.

Komáromban Erzsébet híd Fesztivált rendeznek

Erzsébet híd Fesztivált rendeznek augusztus 24-én és 25-én Komáromban. A szervezők célja a magyar kultúra népszerűsítése, a határon átnyúló kapcsolatok, a „Komárom egy város” érzésének, illetve az egy nemzethez való tartozásnak az erősítése.

ÁSZF