Lejátszás LejátszásAura Dione - Friends

Forrás Charter

Zimmerer Tamás

Színes

December 1.: A magyar rádiózás napja


1925. december 1-jén este 8 órakor indult meg avatóünnepséggel, majd hangversennyel a rendszeres rádiós műsorsugárzás hazánkban. Erre az eseményre emlékezünk A MAGYAR RÁDIÓZÁS NAPJÁn.

Ősszel sem maradunk meteorzápor nélkül

A csillagászok becslései szerint a Leonidák hétvégi csúcsán óránként tizenöt meteort is megfigyelhetünk. Ez a meteorraj azonban időnként nagy kitöréseket is produkál. 1833-ban például egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Visszatér Shrek és a Csizmás kandúr

A Universal stúdió felkérte Chris Meledandrit, napjaink egyik legsikeresebb animációs producercége, az Illuminations vezetőjét (Gru sorozat, Minyonok, A kis kedvencek titkos élete), hogy újítsa meg a Shreket és a Csizmás kandúrt – jelenti exkluzív riportjában a Variety.

Mark Wahlberg múltját állati cikinek tartják a gyerekei

Mindenkinek el kell indulni valahogy az életben. Van például, aki előbb utcagyerek lesz, akinek meggyűlik a baja a rendőrséggel, aztán rapper és alsónadrág-modell válik belőle, míg évek múltán szorgos munkával be nem verekszi magát a legnagyobb hollywoodi sztárok közé. Mark Wahlbergnek így fest a zanzásított életrajza, és ő büszke arra, hogy milyen mélyről milyen magasra jutott, a gyerekei azonban más véleményen vannak.

ÁSZF