Lejátszás LejátszásDADDY YANKEE / SNOW - Con Calma

TOP40

Sándor Szilvia

Színes

Alfonso Cuarón filmje kapta a velencei Arany Oroszlánt

A mexikói rendező, Alfonso Cuarón intim, önéletrajzi ihletésű drámája, a Roma című filmje kapta meg a 75. velencei nemzetközi filmfesztivál fődíját. Nemes Jeles László szombaton végül nem kapott díjat, de az előző napon odaítélt kritikusok díjával így is boldogan jöhet haza.

Cenzornak állt Nicole Kidman

Komoly tárgyalásokat folytat Nicole Kidman tízéves lányával, Sunday Rose-zal, aki meg szeretné nézni édesanyját a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban, pedig tele van korhatáros jelenetekkel. Mivel a gyerek nem tágít, a színésznő olyan részleteket válogat ki neki, amelyek a korának megfelelnek.

Cicely Tyson színésznő és Lalo Schifrin zeneszerző Oscar-életműdíjat kap

Cicely Tyson színésznő, Lalo Schifrin zeneszerző és Marvin Levy sajtószóvivő is tiszteletbeli Oscar-díjat kap, a Kathleen Kennedy-Frank Marshall producerházaspárt pedig a Thalberg-díjjal tünteti ki az amerikai filmakadémia. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtörténeti Akadémia (AMPAS) 54 tagú kormányzói tanácsa kedden éjszaka szavazott az életmű előtt tisztelgő Oscar-díjakról és az Irving G. Thalberg-díjról.

Jövőre még nem adják át a népszerű filmeknek járó díjat

Visszakozott csütörtökön az amerikai filmakadémia, és bejelentette, hogy terveivel ellentétben 2019-ben nem osztja ki az Oscar-díjat a "népszerű" filmek kategóriájában, amelynek létrehozásáról nemrég döntött. A testület szerint "a már bemutatott produkciók számára nehézséget jelent, ha az év kilencedik hónapjában vezetnek be egy új díjat".

Jövőre munkával tölthetjük az adventi szombatok felét

Bár a hosszú hétvégék nagy jól tudnak esni, azért – a legtöbb szakmában – böjtje is van ennek, ami nem más, mint a szombati munkanap. Jövőre ilyenből 3 lesz, ráadásul ebből kettő decemberben, a karácsonyi adventi időszakban…ahogy idén is.

Ujj Mészáros Károly rendezi a Büszkeség és balítélet színpadi változatát

A Liza a rókatündér című film alkotójának, Ujj Mészáros Károlynak a rendezésében mutatják be a világirodalom egyik legnépszerűbb szerelmes regényének, a Büszkeség és balítéletnek a színpadi változatát szeptember 14-én a fővárosi Centrál Színházban. Jane Austen angol írónő híres művéből Joannah Tincey angol színésznő készített átiratot, amelyet nagy sikerrel játszottak az Egyesült Királyságban, Magyarországon a Büszkeség és balítélet két színészre címmel lesz látható - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

ÁSZF