Lejátszás LejátszásGeorge Ezra - Shotgun

Zene

Színes

ÚJ kategóriát indítanak az Oscar díjátadón

Az Oscar-díjakról döntő filmakadémia új kategóriát vezet be, ahol a nagyközönség kedvenceit tüntetik ki. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) frissen újjáválasztott elnöke, John Bailey, valamint ügyvezető igazgatója, Dawn Hudson egy szerda reggeli e-mailben tájékoztatta a testület tagjait a közönségfilmeknek szentelt kategória bevezetéséről – írta a BBC.

A macskák és gazdijuk közötti kommunikációt vizsgálták magyar kutatók

A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói. A százötvenhét macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a gazdák a macskáknak, általában annál több kommunikációról számolnak be kettejük között.

Megfejthették a Bermuda-háromszög titkát

Évtizedek óta sokakat foglalkoztat, hogy miért tűnnek el hajók és repülőgépek az Atlanti-óceán északi felén, a Bermuda-háromszögben. Nemrégiben egy tudós állt elő azzal, hogy megfejtette a titkot.

Különleges égi jelenséget láthatunk ma éjjel

Különleges égi jelenséget láthatunk ma éjjel. Az évszázad leghosszabb, 103 perces teljes holdfogyatkozása lesz ma, a Mars pedig 15 éve nem volt ilyen közel a Földhöz, mint ezekben a napokban. A holdfogyatkozást, mely Európából is megfigyelhető lesz, a különösen fényes és közeli Mars látványa egészíti ki.

ÁSZF