Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Forrás Charter

Zimmerer Tamás

Színes

Érdekes lista! Íme hétköznapi szokás, ami a tudomány szerint azt bizonyítja: kivételes személyiség vagy

A Men's Health egy kutatásról ír, amiben az úgynevezett "big five" személyiségeket vizsgálták. Ők azok az emberek, akiknél helyén van az értelem, az érzelmi stabilitás, a lelkiismeretesség, barátságosság és a nyitottság szintje egyaránt. Azokat a szokásokat vizsgálták, amik összekötik őket, és több mint 1000 embert kérdeztek meg, hogy kiderüljön, ki hol áll közülük a "big five"-skálán.

Szemproblémája segíthette Leonardót zseniális művei megalkotásában

Szemproblémája segíthette Leonardo da Vincit a háromdimenziós alakok zseniális ábrázolásában egy új kutatás szerint. a Londoni Egyetem egyik kutatója bizonyítékokat talált arra, hogy a nagy olasz művész szemtengelyferdüléssel élt, vagyis kancsal volt. Ezen állapotban a szemek különböző pontok felé néznek, a két szem két különböző képet lát.

Máris berzenkednek Ryan Gosling űrhajós filmje miatt

Szeptember elején a velencei fesztiválon volt Az első ember című film világpremierje, és már akkor kitört egy vita vele kapcsolatban. A produkció Neil Arsmtrong életrajzából készült, és azt a tízéves küzdelmet meséli el, amelynek eredményeként az első ember a Holdra léphetett. A filmet már most többszörös Oscar-várományosnak tartják, van azonban valami, ami bántja egyesek csőrét.

Pharrell Williams komponálja A Grincs főcímdalát

Bejött Hollywood Pharrell Williamsnek, hiszen a Gru 2-ben felcsendülő Happy című daláért Oscarra jelölték öt éve. Most ismét nekifut, ezúttal A Grincs animációs verziójának dalát jegyzi, amely a You Are A Mean One című nóta átirata, szerzőtársa a négyszeres Oscar-jelölt Danny Elfman. A 45 éves rapper itt nem áll meg, ő a film narrátora is.

Fiatal filmrendezőknek hirdetett pályázatot az Európai Bizottság

Fiatal filmrendezőknek hirdetett pályázatot az Európai Bizottság: a 18-35 év közötti filmeseknek egy rövidfilmben kell bemutatniuk, hogy mit jelent számukra az Európai Unió. A Fiatal Filmrendezők Versenyére október 31-ig pályázhatnak azok a 18 és 35 év közötti fiatalok, akik az elmúlt öt évben legalább egy rövidfilmet készítettek.

Többet kell várni a Star Wars-filmekre

“Némi lassulásra” számíthatnak a Star Wars-filmek rajongói a széria következő részeinek és a Csillagok Háborúja-univerzumhoz tartozó különálló filmek megjelenésében is – ezt a Disney vezetője nyilatkozta a The Hollywood Reporter című filmes portálnak.

ÁSZF