Lejátszás LejátszásMuri Enikő - Késo már

Zene

Színes

Alulmúlta az elvárásokat a legújabb Star Wars-mozi

Alulmúlta az elvárásokat a legújabb Star Wars-mozi: a héten mutatták be világszerte a Solo: Egy Star Wars történet, ami az előrejelzésekhez képest gyengébben nyitott az Egyesült Államokban, ráadásul pont az Emlékezet napján - írja a filmtekercs.hu. Előzetesen nagyjából 150 millió dolláros nyitóhétvégét jósoltak a Han Solo spin-offnak, amihez képest 110 milliót könyvelhetett.

A Deadpool 2.-re váltották a legtöbb jegyet az amerikai mozipénztárakban

A Deadpool 2. című akció-vígjátékra váltották a legtöbb jegyet az észak-amerikai mozipénztárakban. A Hollywood Reporter adatai szerint 125 millió dollár (mintegy 35 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet a nézők. A Ryan Reynolds főszereplésével forgatott szuperhős film második része a premierhétvégén ugyanakkor mintegy 7 millió dollárral hozott kevesebbet, mint az első rész.

Budapest lett a világ második legszebb városa

Egy friss felmérés szerint Budapest lett a világ második legszebb városa - számolt be a köztévé Híradója. Mint elmondták: egy a Bloomberg hírügynökséghez kapcsolódó internetes portál gyűjtötte össze a világ legszebb városait.

Ritkaságokra bukkantak Felső-Egyiptomban

Egy ritka Ozirisz-templomra és Marcus Aurelius római császár mellszobrára bukkantak régészek Egyiptom déli részén, Luxorban és Kom Ombo városánál. A túlvilág és a halottak istenének szokatlan tájolású templomát Luxorban találták a karnaki templomok tízedik pülonjától délre.

ÁSZF