Lejátszás Csemer Boggie - Végtelen

TOP40

Sándor Szilvia

Színes

Ma adják át 90. alkalommal az amerikai filmakadémia díjait

Ma este – közép-európai idő szerint holnap hajnalban – adják át 90. alkalommal az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) díjait Hollywoodban. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is esélyes az Oscarra.

Szabó István átvette a belgrádi nemzetközi filmfesztivál életműdíját

„Az igazi elismerés az, hogy ennyi embert látok egy moziteremben, ekkora közönséggel tíz éve nem találkoztam” – mondta Szabó István Oscar-díjas filmrendező a szerb fővárosban péntek este, amikor átvette a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST életműdíját, a Belgrádi győztes nevet viselő szobrocskát.

Elkezdődött a 68. Berlinale

Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmjének világpremierjével elkezdődött csütörtök este a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.

Enyedi Ildikó már új filmjét tervezi

Miközben Enyedi Ildikó Arany medve-díjas Testről és lélekről című alkotása épp A legjobb film Oscar-díjáért versenyez, a rendező már új filmjére készül.

Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo kapja a Lumiére-életműdíjat

Életműdíjat kap Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo a Lumiére-díjátadó februári párizsi ceremóniáján. Az olasz-francia színésznő pályafutása alatt számos olyan híres rendezővel dolgozott, mint Giuseppe Tornatore (Maléna), Terry Gilliam (Grimm), Antoine Fuqua (A Nap könnyei), Gaspar Noe (Visszafordíthatatlan) vagy Mel Gibson (A passió).

Magyar operatőr díjat alapítottak

A Sparks kamera és lámpakölcsönző cég, a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája megalapította a „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj” elnevezésű díjat.

Cate Blanchett lesz a zsűrielnök Cannes-ban

Tavaly a spanyol rendezőzseni, Pedro Almodóvar vezette a zsűrit Cannes-ban, és az Arany Pálmát végül Ruben Östlund polgárpukkasztó alkotása, A négyzet nyerte el. Idén a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett érdemelte ki a megtisztelő címet – írja a hetediksor.hu.