Lejátszás LejátszásKirály Viktor - Fire

Zene

Lesz idén Tatán triatlon verseny, minimaraton és strandröplabda OB is

A koronavírus járvány világszerte megváltoztatta a 2020-ra tervezett rendezvények, sportesemények menetrendjét, így a Tatára tervezett programok jelentős része is módosult. A nyári programok nagy részét jövőre rendezik meg, de van számos olyan sportesemény, amely idén nyáron nem marad el - erről tartottak tájékoztatót június 5-én Tatán a Városházán.

A triatlon versenyeket illetően május végéig nagy volt a bizonytalanság, de a járványügyi szabályok enyhülésével mára biztossá vált, hogy az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Magyar Kupát meg tudják rendezni július 18-án és 19-én. A tatai megmérettetés iránt nagy az érdeklődés, és mivel Európa szerte kevés versenyt rendeznek idén, így külföldi sportolók és olimpikonok is jelezték már részvételi szándékukat. A Tatai Minimaraton és Félmaraton versenyt is megrendezik, a tervek szerinti eredeti időpontban, ami augusztus 1. 

Szintén a futóverseny hétvégéjén, július 31. és augusztus 2. között látogat Tatára a Strandröplabda OB. A járvány miatt idén rövidebb lesz a bajnokság, melynek ezúttal Tata lesz az első állomása a megszokott helyen, az Öreg-tó partján. A döntőket augusztus 2-án tartják, az összecsapásokat a Magyar Televízió élőben fogja közvetíteni. Az OB sorozat záróeseményét, a bajnokság döntő fordulóját a Lupa Beach-en rendezik majd augusztus 28-30-án.

A megszokott tatai sportesemények mellett ezen a nyáron rendezik meg a városban a Távcéllövő és Történelmi Íjász OB-t augusztus 21. és 23. között. Az eseményre a kísérőkön kívül 300-350 embert várnak. Pénteki napon rendezik majd a távcéllövészetet, melynek helyszínét még hivatalosan nem jelölték ki, majd az azt követő két napon a vár környezetében mérik össze erejüket az íjászok.

A tervek között egyébként még szerepel a Tatai Tóátúszás is, ennek a hivatalos időpontját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az előzetes tervek szerint augusztus 30-án kerülhet rá sor. Emellett már biztos, hogy az őszi Tófutás sem marad el, amit várhatóan október 18-án rendeznek meg.

kép és infó: tata.hu

ÁSZF