Lejátszás LejátszásHurts - Wonderful life

Forrás hétvége

Komáromi sikereket is hozott a szőnyi horgászverseny

43. alkalommal rendezték meg az Országos Serdülő és Ifjúsági Horgász Négytusa megyei döntőjét a szőnyi Kórház-tónál június 20-án, szombaton. A versenyen 17 egyesületből közel 60 gyermek mérette meg magát; ifjúsági, serdülő és ivadék kategóriában. A versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete szervezte meg.

Osvald Zsolt a szövetség ügyvezető elnöke elmondta, hagyományosan ugyanazok a feladatok a négy tusában. A versenyzők tesztlappal kezdenek, majd célba dobási-ügyességi vetélkedőn vesznek részt, melyen horgászbottal és kézzel is célba kellett juttatni az etetőanyagot imitáló gombócokat. Ezt követően a gyerekek a szervezők által biztosított egyforma botokat szerelték fel és kezdték meg a horgászatot, a szintén a rendezőktől kapott etetőanyaggal és csalival.

A megmérettetéseken évről évre egyre nő a lányok száma, a szőnyi versenyen indulók negyede volt hölgy. A szövetség nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra, de szerencsére a családok hatása is jelentős, a gyerekek körében népszerű a horgászat.

Az ifjúsági kategória győztese a Kecskédi Horgász Egyesület versenyzője Dodonka Koppány lett. A megmérettetésen a komáromi fiatalok is eredményesen szerepeltek. Gregus Marcell, a Komáromi Horgász Egyesület versenyzője, négy éve kezdett horgászni édesapjával, a hétvégén pedig 55 hallal nyerte meg az ivadék kategóriát. A komáromi egyesület másik versenyzője, Szépe Máté 103 ponttal 22 kifogott hallal lett harmadik.

A szőnyi versenyen a kategória győzteseket kupával jutalmazták, az ivadék korosztályban pedig mindenki éremmel térhetett haza.

A felkészítők versenyében a Kecskédi Horgász Egyesület végzett az élen, másodikak lettek az esztergomiak, míg a szomódiak, a harmadik helyet szerezték meg.

kép: https://www.facebook.com/kemhesz/

ÁSZF