Lejátszás LejátszásUNISEX - SZEBB HOLNAP...

Magyaróra

Ismét edzenek a Tempo Karate SE karatékái Komáromban

Hosszú kihagyás után ismét elkezdték a csoportos edzést a Tempo Karate SE sportolói Komáromban. A tanítványok Filep Imre hét danos mester irányításával kizárólag szabad levegőn, az előírásokat szigorúan betartva tréningeznek.

A tanítványok egészségét figyelembe véve, az elsők között hagyták abba a Tempo Karate Se sportolói a közös edzéseket. A járvány felfutása alatt a neten tartották a kapcsolatot. Filep Imre az egyesület elnöke, hetente többször is edzéstervet küldött a sportolóknak. Amint megkapták a Karate Szövetségtől az engedélyt, máris elkezdték a kültéri edzéseket, természetesen a távolságot tartva és a páros gyakorlatokat mellőzve.

Filep Imre elnök elmondta, hogy az első alkalommal felmérték, hogy ki mennyit esett vissza. Most már a negyedik szabadtéri edzésen túl látható, hogy a sportolók fizikálisan felkészültek. A Tempo versenyzői az elmúlt három évben mindig aranyérmekkel tértek haza az európai és világbajnokságokról. Jelenleg nem a versenyekre készülnek, hanem a sportolók egyéni fizikális és mentális fejlődésére koncentrálnak.

Most heti két edzést tartanak a szabadban, júniustól pedig hetente háromszor edzenek majd. Június 28-tól 8-10 fős csoportokat alakítanak ki és már a benti teremben folytatják a munkát. Ezeken csak azok vehetnek részt, akik a háromhetes kinti programot teljesítették. A járvány előtt országos és világversenyekre készültek a Temposok, azt hogy idén lesznek-e versenyek, még nem lehet tudni.

infó és kép: komarom.hu

ÁSZF