Lejátszás LejátszásDR BRS / Király Viktor - Tűzvarázsló

Délutáni Csúcs

Illyés Roland

Feeder kupát rendeztek a megyei horgászok

Az almásfüzitői Duna szakaszon rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) az I. Feeder Duna Kupát, mint a megyei feeder bajnokság első fordulóját. A 27 induló versenyen kívül is feederezik, ezt jelzi, hogy négy kiló felett volt a résztvevők átlagos fogáseredménye.

A versenyzők három szektorban mérték össze tudásukat. A megyei Duna szakasz bebizonyította, hogy halban igen gazdag. Fogtak egy három kilós márnát, két és fél kilós dévért, vagy két kilós jászt és leánykoncért.

A 27 versenyző összesen 117 kilogramm halat szákolt. A C szektor bizonyult a legerősebbnek. Innen került ki a végző győztes is Aszódi Zsolt személyében, aki nagy csatában verte meg a feederezésben országos szintű versenyzőnek számító ifj. Jerabek Antalt. Mind a ketten 15 kilogramm felett fogtak, a különbség mindössze 10 deka volt Aszódi javára

A B szektorban közel 7 kilogrammal nyert Tóth Rudolf. Az A szektorban Eichardt László, egy régi dunai pecás nyert, nagy hajrát bemutatva több mint 11 kilogrammal. Övé lett a legnagyobb hal díja is, egy 3 kilogramm feletti márna kiemeléséért.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt ügyvezető elnök köszöntötte a versenyzőket és elmondta, hogy a szövetség célja egy megyei feeder csapat kialakítása. Ennek a folyamatnak volt az első állomása ez a dunai verseny.


A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el. Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a, hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

ÁSZF