Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Kívánságműsor

Sándor Szilvia

Elmaradtak a floorball-bajnokik a koronavírus miatt

A bajnokság véghajrájában érte a koronavírus járvány a komáromi floorballosokat. Örömteli, hogy a felnőtt női csapat megvédte magyar bajnoki címét annak ellenére, hogy a bajnokságból még három mérkőzés hátra volt. Ezzel biztosított az Európa kupán való részvételük. Ezen kívül az U13-as fiúk is megnyerték a bajnokságukat. Azonban az SZPK többi csapatát negatívan érintette a járvány.

Galambos Tamás az SZPK elnöke elmondta, a legelőkelőbb helyen álló csapatuk, az IFL nagyon elkapta a fonalat, remek szériát teljesített és készült a rájátszásra. Egész jó eséllyel a végső győzelemig is eljuthatott volna, amikor bekövetkezett a leállás a járvány miatt, és az osztrák szervezők lemondták a Final4 rendezését.

A második számú férfi felnőtt csapat egy átszervezett OB I es bajnokságon indult. A három távozó IFL csapat nélküli maradék OB I-es és a legjobb OB II-es csapatokból kilenc csapatos bajnokságot rendeztek. A második számú csapatnál sérülések, mentális problémák voltak, közbejött egy edzőváltás, de a sok probléma ellenére a megszerzett 5. hely, mégis jónak mondható.

A Magyar Kupába mindkét felnőtt csapat bejutott a legjobb négy közé, de sajnos maga a Kupa elmaradt. Az utánpótlás bajnokságokat és kupákat, valamint a diákolimpiai küzdelmeket is törölték. Minden esély adott volt ahhoz, hogy a csapatok számos győzelmet szerezzenek ezeken a megmérettetéseken.

U13-as U16-os fiú és lány csapat szintén indult. A négyből egyet papíron, matematikailag is megnyertek. A maradék háromból viszont kettőnél sikert értek volna el, de törölték ezeket a bajnokságokat.

Galambos Tamás kiemelte, hogy a diákolimpiai küzdelmek elmaradását is nagyon sajnálja. A kispályás diákolimpiát még januárban Egerben rendezték, ahol szépen szerepeltek a komáromi iskolák; mind a Jókai, mind a Feszty, mind pedig a Bozsik is bajnoki címet nyert. Most jöttek volna a nagypályás változatok, ahol szintén komoly esélyekkel indultak volna. Évek óta a Bozsik a legeredményesebb floorball iskola az a országban.

Az SZPK elnöke végtelenül sajnálja, hogy a címvédő most nyolcadikos végzős csapatok idén nem tudják megvédeni címüket. A fesztyseknek, a jókaisoknak is komoly bajnoki esélyeik lettek volna a diákolimpián. Legalább négy-öt bajnoki címnek örülhettünk volna.

A játékosok most pihenőn vannak. Az utánpótlás csapatok kapnak feladatokat az edzőktől, a többiek saját belátásuk szerint tartják meg kondíciójukat. Mivel nincsenek mérkőzések, a tervek szerint, csak június végén kezdik meg a felkészülést.

kép: https://www.facebook.com/szpkfloorball

ÁSZF