Lejátszás LejátszásAlle Farben / Rhodes - H.O.L.Y.

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Az eltűnt focista holttestét találták meg a lezuhant gépben

Azonosították a több mint két hete eltűnt kisgép roncsai közül kiemelt holttestet. A halottkém megállapítása szerint Emiliano Sala maradványait emelték ki a La Manche csatornába zuhant repülőgépből, közölte csütörtök este a dorseti rendőrség.

Még szerdán hozták a felszínre a gép roncsai között talált holttestet, amelynek azonosítása csütörtök este fejeződött be, közölte a BBC. Emiliano Sala új klubja, a Cardiff City az azonosítást követően közleményt adott ki, amelyben részvétet kívánt a sportoló családjának. A csapat több játékosa pedig a közösségi médiában búcsúzott el a játékostól.
Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.
A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

kép: sportsnet.ca

ÁSZF