Lejátszás LejátszásAvril Lavigne - COMPLICATED

Forrás hétvége

Baráth Áron

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki a 39 holttestet rejtő kamiont vezette Angliában

A 25 éves, észak-írországi férfit 39 rendbeli emberöléssel, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvéssel vádolják.

A 39 holttestet szerda hajnalban találták meg a kamion rakterében. A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett Belgiumból és itt vette fel a nyerges vontató. Az ügyben további három embert vettek őrizetbe Angliában, egy negyediket pedig Írországban.

Közben újabb Nagy-Britanniába tartó migránsokat találtak két kamion rakterében Belgiumban. Az egyik járműben tizenegy, a másikban kilenc bevándorlóra bukkantak tegnap reggel. Több nő és gyerek is volt a többségében afrikai és közel-keleti, elsősorban eritreai és iraki utasok között, akik mind jó egészségi állapotban vannak. Az egyik esetben a sofőr műszaki probléma miatt volt kénytelen betérni egy szervizbe, a migránsokra itt bukkantak rá, a másik esetben bejelentést kapott a rendőrség.

A magyar-román határon is hasonló fogás volt: itt faládákba bújtatott határsértőket lepleztek le egy tehergépkocsi közös ellenőrzése során Nagylaknál. A román rendszámú, egy román állampolgár által vezetett jármű jármű raklapokat szállított Ausztriába és a rakterében rejtőzött húsz, iratok nélküli határsértő.

ÁSZF