Lejátszás LejátszásÁKOS - Adj hitet

Zene

Több segély is érkezik hazánkból Horvátországba

Mintegy 6,5 millió forint értékű segélyszállítmányt küld a horvátországi földrengés károsultjainak a Katolikus Karitász.

Gázkályhák, nagyteljesítményű áramfejlesztők, tartós élelmiszerek, plédek és három raklap mosópor mellett az újjáépítés elindításában szükséges húsz raklap építőanyagot is vittek az érintett térségbe, amellyel több száz családnak tudnak segíteni.

Közben a magyar kormány is felajánlotta már a segítségét. Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, Petrinjában egy iskola, Zazinában pedig egy katolikus templom felújításában vállal részt Magyarország.
Az államtitkár felajánlotta továbbá, hogy a földrengés sújtotta területről kétszáz horvátországi gyermeknek a nyaraltatását is biztosítják Magyarországon. A kormány segítségén túl a Mol felajánlásában 56 lakó- és szaniterkonténer is érkezik Petrinjára, ezekkel azokon a családokon segítenek, akik a földrengésben elvesztették otthonaikat.
A földrengések december végén kezdődtek, amikor egy 5,2-es, majd egy 6,3-es erősségű földmozgás rázta meg Közép-Horvátországot, az utórengések pedig folyamatosak. A horvát kormány katasztrófa sújtotta területté nyilvánította az érintett térséget.

ÁSZF