Lejátszás LejátszásPurple Disco Machine / Sophie and The Giants - Hypnotized

Zene

Nem enyhít Németország

Három héttel, azaz január 31-ig hosszabbítják meg az országos zárlatot, és új intézkedéseket is bevezetnek a koronavírus-járvány terjedése miatt – jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Közlése szerint a koronavírus-gócpontoknak nyilvánított területeken az emberek a lakóhelyük 15 kilométeres körzetén belül tartózkodhatnak csak és csupán egy különböző háztartásban élő személlyel lehet találkozni. Továbbra is zárva maradnak az iskolák és a nem alapvető fontosságú árucikkeket forgalmazó üzletek is.

Eközben Nagy-Britanniában zajlik a tömeges oltás. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a legveszélyeztetettebb korosztály csaknem negyedét már beoltották. A Pfizer, illetve az AstraZeneca vakcináját már több mint 1 millió ember kapta meg. Ezzel együtt a legmagasabb napi fertőzési számot regisztrálták tegnap Nagy-Britanniában, majd 61 ezer vírushordozót azonosítottak.

Nem csitul a járvány Olaszországban sem. Meghaladta a 76 ezret az új koronavírus-járványban elhunyt emberek száma és naponta 10-15 ezer új fertőzöttet szűrnek ki.
Olaszország három hónapja él korlátozások között, ennek ellenére nem sikerült laposítani a járványgörbét. A vírus miatt őszre halasztják az évszázados hagyományokkal bíró farsangi felvonulásokat és Ferenc pápa is elhalasztja a csecsemők hagyományos megkeresztelését a Sixtus-kápolnában.

ÁSZF