Lejátszás LejátszásForrás DJ - Dj Tomy Slow

Forrás DJ

Egyre több a korlátozás a vírus miatt

Egyre több nemzetközi utazási korlátozást léptetnek életbe az országok az új koronavírus okozta járványra hivatkozva. Oroszország és Mongólia is lezárta határát Kínával.

Észak-Korea is lezárta az összes repülőterét és vasúthálózatát a Kínából érkezők előtt, illetve Pakisztán sem enged kínai járatokat. A Fülöp-szigetekhez tartozó Samal szigete már nem csak a kínai turistákat tiltotta ki, hanem azokat is, akik olyan országból érkeztek, ahol felütötte fejét a vírus. Olaszország és Izrael sem engedi be a Kínából érkező repülőgépeket, az Egyesült Államok és Japán pedig magas szintű riasztás léptetett életbe. Mintegy 15 légitársaság, köztük az Air France, a British Airways és a Lufthansa, törölte a Kínába tervezett járatait.
A koronavírus okozta tüdőgyulladásos megbetegedéssel mintegy 10 ezren fertőződtek meg, és a legújabb adatok szerint 213-an haltak meg, szinte valamennyien Kínában, de világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel csaknem húsz további országban.
Felfüggeszti a Shanghai Airlines két budapesti járatát - közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A tájékoztatás szerint március végéig tart a korlátozás, de a közvetlen, heti négyszer közlekedő Sanghaj-Budapest járatot a változás nem érinti.

ÁSZF