Lejátszás LejátszásAlle Farben / Ilira - Fading

Kívánságműsor

Sándor Szilvia

Börtönt kockáztatnak a skót szülők, ha megütik gyermekeiket

A skót törvényhozás nagy többséggel fogadott el egy olyan törvényt, amely büntethetővé teszi az gyerekek fizikai büntetését – írta a BBC. A skót parlament 84 szavazattal és 29 ellenszavazattal fogadta el a javaslatot.

A törvénytervezetet a Zöldek egyik képviselője, egy ex-rendőr terjesztette be és megnyerte a kormányzó SNP támogatását, de felsorakozott a javaslat mellé a baloldal és a liberálisok is – számolt be a BBC.
John Finnie szerint a gyerekek fizikai fegyelmezésének törvényi tiltása azt üzeni, hogy az erőszak soha semmilyen körülmények között nem elfogadható. Úgy vélte, hogy bizonyítékok támasztják alá, hogy a verés nem hatékony fegyelmező eszköz és később fizikai bántalmazásba torkollhat.
Ezzel a lépéssel a skót gyermekek a felnőtteket megillető védelmet kapnak. A jelenlegi szabályok megengedik a szülők számára, hogy „észszerű” fizikai erőt használjanak. A törvénytervezetet az ellenzéki konzervatívok nem támogatták. Szerintük rossz irány, ha a gyermekükkel szemben észszerű fegyelmezést alkalmazó szülőket kriminalizálják.

infó: hirado.hu

ÁSZF