Lejátszás LejátszásTátrai Band - New York, New York

Zene

Külföld

Ausztria katonákat vezényel a határaihoz

Ausztria katonákat vezényel a határaihoz, akiknek feladata a menekültek humanitárius segítése lesz - jelentette be Werner Faymann osztrák kancellár rendkívüli sajtótájékoztatón.

Hazánk együttérzését fejezte ki

Magyarország részvétét fejezte ki a mekkai nagymecsetben történt pénteki balesettel kapcsolatban - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Az EP támogatja a menekültek elosztását

Az Európai Parlament szerdai szavazásán támogatásáról biztosította azokat a szabályokat, amelyek alapján 40 ezer menedékkérőt lehet áttelepíteni Görögországból és Olaszországból az Európai Unió többi tagállamába.

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Csíkszeredán

Az ősz első fagypont alatti hőmérsékleti értékét mérték szerdán hajnalban Csíkszeredában - közölte a Székelyhon portál. A marosvásárhelyi meteorológiai központ adatai szerint Csíkszeredában szerdán hat óra körül mínusz egy fokra csökkent a hőmérséklet.

A cseh belügyminiszter a kvóták ellen fog szavazni

A cseh kormány felhatalmazta Milan Chovanec belügyminisztert, hogy az európai uniós tagországok belügyminisztereinek a migrációs válság megoldásáról szeptember 14-ére Brüsszelbe összehívott tanácskozásán utasítsa el a menekültekre vonatkozó kötelező befogadási kvótákat.

Juncker 160 ezer menekült kötelező átvállalását javasolja

Az uniós tagországok vállaljanak kötelezettséget 160 ezer menekült befogadására a három legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagországtól, Olaszországtól, Görögországtól és Magyarországtól - javasolta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban. 

Összesen 160 ezer menekült átvállalását fogják javasolni

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt fogja javasolni jövő szerdán, hogy az EU-országok 160 ezer menekült befogadását vállalják át a három legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamtól, Olaszországtól, Görögországtól és Magyarországtól - közölte Natasha Bertaud, az intézmény szóvivője.

ÁSZF