Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Koktél

Varga Lilla

Külföld

Florence hurrikán - Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek

Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt. Donald Trump elnök kedden nyilatkozatot írt alá, amellyel szükségállapotot hirdetett ki Észak-, és Dél-Karolinára. Ezzel szövetségi pénzösszegeket és más segítséget tett lehetővé a két déli állam számára.

Nemes Jeles László: hatalmas megtiszteltetés ez a díj

Nagy öröm ez a díj, hatalmas megtiszteltetés számunkra, és jelzi a stáb teljesítményét - mondta Nemes Jeles László pénteken az MTI-nek azután, hogy a velencei filmfesztiválon pénteken a rendező filmjének, a Napszálltának ítélték oda a kritikusok díját.

A British Airways több százezer utasának banki adatait lophatták el hackerek

A British Airways (BA) hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban. A brit nemzeti légitársaságként számon tartott cég vezérigazgatója pénteken elnézést kért az incidensért. A BA beszámolója szerint a vállalat online foglalási rendszerét ért támadás augusztus 21- szeptember 5-ig tartott.

New York állam- átvizsgáláják az összes katolikus egyházközséget a szexuális visszaélések miatt

New York állam főállamügyésze csütörtökön elrendelte az állam összes katolikus egyházközségének átvizsgálását esetleges szexuális visszaélések miatt. New Jerseyben hasonló vizsgálat végett az államügyész vizsgálóbizottságot hoz létre. Barbara Underwood New York állam főállamügyésze bejelentette: polgári peres eljárást indít az állam mind a nyolc egyházközsége ellen, hogy kiderítsék az egyház megfelelően járt-e el az esetleges szexuális visszaélések feltárásában.

A pápa is szégyelli a tétlenséget pedofil-ügyben

A pápa osztja az amiatt érzett „fájdalmat és szégyent”, hogy az egyházi hatóságok nem voltak képesek megfelelő büntetést kiróni az ír pedofil papok által elkövetett „visszataszító” bűntényekért. „Az, hogy az egyházi hatóságok – püspökök, elöljárók, papok és mások – nem voltak képesek megfelelőképpen kezelni ezeket a visszataszító bűntényeket, joggal okozott felháborodás, és ez a katolikus közösség fájdalmának és szégyenének a forrása marad” – hangoztatta a katolikus egyházfő szombaton az első írországi látogatásán, a dublini várban mondott beszédében.

ÁSZF