Lejátszás LejátszásPunnany Massif - Utolsó Tánc

Zene

Külföld

Újabb heggyel gyarapodott Anglia

Két amatőr hegymászó alapos méréseinek köszönhetően újabb heggyel gyarapodott Anglia, egy eddig dombnak tekintett magaslatról ugyanis kiderült, hogy az valójában hegy.

Eladó egy szellemjárta angliai vasútállomás

Eladó egy viktoriánus stílusú vasútállomás Angliában. Az érdeklődőket azonban figyelmeztetik, az épület ugyanis a közhiedelem szerint szellemjárta. A Dél-Yorkshire grófságbeli Chapeltown ma már használaton kívüli állomásához váró, jegyiroda és peron is jár. A felújításra szoruló épületben három hálószoba van.

Pokoli üvegházzá válhat a Föld egy kutatócsoport szerint

Egy nemzetközi kutatócsoport arra figyelmeztet, egy lépésre vagyunk attól, hogy pokoli üvegházzá váljon a Föld. Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is, ha a szén-dioxid kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok között tartani.

Hat tusnádfürdői medve kiemelését hagyták jóvá

A román Környezetvédelmi Minisztérium hat veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve kiemelését hagyta jóvá a mai napon - közölte a Hargita megyei önkormányzat. Borboly Csaba, az önkormányzat elnöke úgy vélte: eredményesnek bizonyult a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottságának hétfői ülése, amelyet azt követően hívtak össze, hogy vasárnap két embert sebesített meg a medve Tusnádfürdőn.

Több mint kétezer éves arany fülbevalót találtak Jeruzsálemben

A hellenisztikus korból származó, több mint kétezer éves fülbevalót találtak régészek egy jeruzsálemi ásatáson - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. A Jeruzsálem mai óvárosának közvetlen közelében, a Templomhegy melletti kelet-jeruzsálemi dombon, a Giváti parkoló helyén folyó ásatásokon találták az értékes kincset.

Hatályba lépett az Európai Unió frissített blokkoló rendelete

Hatályba lépett az Európai Unió úgynevezett blokkoló rendeletének frissített változata, amellyel megtiltják az európai cégek számára, hogy eleget tegyenek az Irán elleni amerikai szankcióknak, így próbálva életben tartani az Egyesült Államok által nemrég egyoldalúan felmondott iráni nukleáris megállapodást.

ÁSZF