Lejátszás LejátszásKirály Viktor / Dmc - Running Out of Time

Koktél

Varga Lilla

Külföld

Fokozatosan kivonják a forgalomból a halogénizzókat

Szeptember elsejével az Európai Unió területén betiltották a halogénizzók gyártását. A hatvan éve létező izzókat fokozatosan kivezetik a piacról, a meglévő készleteket még értékesíthetik a kereskedők. A LED-es világításra való átállás hosszú távon a fogyasztók pénztárcáját is kíméli.

Berlin és Bécs támogatja Brüsszel határvédelmi javaslatait

A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről - jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

Továbbra is életveszélyes a Florence hurrikán

A Florence hurrikán ereje ugyan csökkent, de változatlanul életveszélyes - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Roy Cooper, észak-karolinai kormányzó. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy aki a kötelező evakuálás ellenére sem távozott otthonából, annak pár órán belül "nem lesz kinek telefonálnia", vagyis nem számíthat segítségre.

Az orosz szakminiszter szerint az energetika nem lehet a nyomásgyakorlás eszköze

Oroszország és az Egyesült Államok hasonló nézeteket vall arról, hogy az energetika nem lehet a nyomásgyakorlás eszköze, és hogy a fogyasztónak joga van megválasztania energiaforrásait - jelentette ki Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter, miután csütörtökön Moszkvában amerikai hivatali partnerével, Rick Perryvel tárgyalt.

Elnöki rendelet a választásokba történő beavatkozások szankcionálásáról

Donald Trump amerikai elnök rendeletet írt alá szerdán a választásokba történő beavatkozások szankcionálásáról. Az elnöki rendelet értelmében büntető intézkedésekkel sújtják azokat a külföldi országokat vagy személyeket, illetve vállalatokat, amelyek megpróbálnak beavatkozni az amerikai választási folyamatba.

ÁSZF