Lejátszás LejátszásForrás DJ - Dj Tomy Slow

Forrás DJ

Külföld

Betiltja a TikTok-ot az amerikai elnök

Donald Trump közölte, már ma aláírja a határozatot, ami betiltja a kínai tulajdonban lévő videomegosztót az Egyesült Államokban. Az azzal összefüggő nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, hogy a kínai hatóságok ellenőrzése alatt áll, a TikTok – amelyet Indiában már betiltottak - régóta bírálatok céltáblája az Egyesült Államokban.

Tizenéves fiatalok törték fel a Twittert Amerikában

Egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját, mint Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje, Barack Obama volt elnök és Bill Gates, a Microsoft alapítója.

Amerika későn ébred, de ébred

Az amerikai kormány engedélyezte az amerikai tudományos akadémiának, hogy  együttműködési megállapodást kössön az orosz tudományos akadémiával a koronavírus kutatásról és a gazdasági élet beindításáról – jelentette a Magyar Békekör (MB) tudósítója pénteken.

Szigorítja a beutazást Ausztria

A beutazási korlátozások azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába. Magyarországra nem vonatkoznak az új szabályok - közölte az osztrák sajtó.

Több mint 1,3 milliárd tonna műanyagszemét halmozódhat fel a szárazföldön és az óceánokban 2040-ig

A világban lévő műanyagszemét mennyiségének és mozgásának nyomon követésére kidolgozott számítógépes modell szerint Több mint 1,3 milliárd tonna műanyagszemét fog felhalmozódni a szárazföldön és az óceánokban 2040-ig, ha a világ nem tesz lépéseket ennek megakadályozása érdekében - derült ki egy új tanulmányból, amely a Science című tudományos folyóiratban jelent meg.

ÁSZF