Lejátszás LejátszásKygo / Donna Summer - Hot Stuff

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Külföld

Megvan a Vatikán karácsonyfája

A tavaly őszi viharok által súlyosan megtépázott észak-olaszországi Veneto tartományból szállítják idén a Szent Péter téren felállítandó fenyőt.

Nem megy repülő az USA-ból Kubába

Az Egyesült Államok kormányzata megtiltja, hogy amerikai légitársaságok Havannán kívül más kubai városokba is közlekedtessenek járatokat – adta hírül Donald Trump elnök kabinetje. A tilalom december 10-én lép hatályba.

Újrahasznosítják a Mount Everest-en eldobált szemetet

 A világ legmagasabb hegycsúcsa térségében a hegymászók rengeteg hulladékot hagynak hátra. Ezekből a konzervdobozokból, műanyag- és üvegpalackokból, gázmelegítőkből és hegymászó felszerelésekből poharak, tányérok, lámpák készülnek Nepálban, amelyeket a háztartások, szállodák egyre szélesebb körben használnak.

Halaszthatják a brit EU-kiválást

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke konzultációkat kezd az Egyesült Királyság kiválási határidejének 2020. január 31-ig történő esetleges halasztásáról a tagállamok vezetőivel.

Egyelőre nincs Brexit

Szombaton úgy döntöttek, halasztják, miután a londoni alsóház elfogadta az erről szóló indítványt. E szerint a Brexit feltételrendszerét rögzítő, e héten elért megállapodás formális jóváhagyását elhalasztják mindaddig, amíg a megállapodás törvényerőre emeléséhez szükséges összes jogi instrumentumot a parlament törvénybe nem iktatja.

ÁSZF