Lejátszás LejátszásPunnany Massif - Utolsó Tánc

Zene

Külföld

Trump lekörözte Obamát

Donald Trump amerikai elnök támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában – adta hírül a Newsweek című lap az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérését ismertetve.

Gyújtogatás okozhatta a görög erdőtüzet

Komoly jelek utalnak arra, hogy szándékos gyújtogatás okozta a 83 ember életét követelő erdőtüzeket Görögországban – jelentette be csütörtökön Níkosz Tószkasz görög polgári védelmi miniszter.

A török külügyminiszter elutasította a washingtoni fenyegetést

A török külügyminiszter csütörtökön Twitter-üzenetben utasította el, hogy Donald Trump amerikai elnök és Mike Pence alelnök a nap folyamán szankciókkal fenyegette meg Törökországot arra az esetre, ha nem bocsátja szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort. Cavusoglu bejegyzésében kijelentette: senki nem diktál Törökországnak.

Ünnepélyesen adják át az ETA-tól lefoglalt fegyvereket

Ünnepélyes ceremónián adja át Franciaország október elsején Spanyolországnak azokat az dokumentumokat, tárgyakat, fegyvereket, amelyeket a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet elleni akciói során lefoglalt az elmúlt húsz év során - jelentette be Pedro Sánchez spanyol kormányfő Emmanuel Macron francia államfővel közös madridi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

ÁSZF