Lejátszás LejátszásArmin van Buuren - Blah Blah Blah

Forrás Charter

Zimmerer Tamás

Külföld

A török elnök jelentősen átalakította kormányzatát

A június 24-én újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan hétfő esti ankarai sajtótájékoztatóján közzétette az általa kijelölt miniszterek névsorát. A kabinet jelentősen átalakult, ugyanakkor a kulcstárcák élén nem történt változás.

Többszörösére nőtt a törökországi vasúti szerencsétlenség áldozatainak száma

Többszörösére nőtt az északnyugat-törökországi Corlu körzetben vasárnap történt vasúti szerencsétlenség áldozatainak a száma. A balesetben 24 ember meghalt, 318 pedig megsérült - nyilatkozta mai sajtótájékoztatóján Recep Akdag miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a sérültek közül 124-et továbbra is megfigyelés alatt tartanak, de 194 embert már hazaengedtek a kórházból.

Idegméreg okozott halált Angliában

Meghalt vasárnap este az egyik beteg, aki Angliában ugyanazzal a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyaggal került érintkezésbe, amelytől négy hónapja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal is súlyos mérgezést szenvedett. A Scotland Yard a hírt ismertető közleményében bejelentette, hogy mostantól gyilkossági ügyben folyik a nyomozás.

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Benyújtotta lemondását ma hajnalban David Davis, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette. A Brexit-ügyi tárcát a brit EU-tagságról két éve tartott népszavazás után hozták létre, és lemondásáig Davis állt az élén.

Pénteken hatályba lépnek az európai védővámok

Pénteken hatályba lépnek az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok - jelentette be ma délután az Európai Bizottság, miután jóváhagyta az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul született ellenintézkedéseket.

ÁSZF