Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Külföld

Az idei volt az eddig mért legmelegebb szeptember a világon

Az idei volt a legmelegebb szeptember a Földön az éghajlati mérések 1880-as kezdete óta - közölte szerdán az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA), amely szerint jó eséllyel 2020 lesz az eddig mért három legmelegebb év egyike.

Betiltja a TikTok-ot az amerikai elnök

Donald Trump közölte, már ma aláírja a határozatot, ami betiltja a kínai tulajdonban lévő videomegosztót az Egyesült Államokban. Az azzal összefüggő nemzetbiztonsági aggodalmak miatt, hogy a kínai hatóságok ellenőrzése alatt áll, a TikTok – amelyet Indiában már betiltottak - régóta bírálatok céltáblája az Egyesült Államokban.

Tizenéves fiatalok törték fel a Twittert Amerikában

Egy 17 éves floridai tinédzsert és két fiatal férfit tartóztattak le a Twitter elleni júliusi hackertámadás elkövetésének gyanújával, amelynek során feltörték ismert személyiségek fiókját, mint Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje, Barack Obama volt elnök és Bill Gates, a Microsoft alapítója.

Amerika későn ébred, de ébred

Az amerikai kormány engedélyezte az amerikai tudományos akadémiának, hogy  együttműködési megállapodást kössön az orosz tudományos akadémiával a koronavírus kutatásról és a gazdasági élet beindításáról – jelentette a Magyar Békekör (MB) tudósítója pénteken.

Szigorítja a beutazást Ausztria

A beutazási korlátozások azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába. Magyarországra nem vonatkoznak az új szabályok - közölte az osztrák sajtó.

ÁSZF