Lejátszás LejátszásNomad - Tövisek és rózsák

Forrás Café

Fenyvesi Zoltán

Új városi piac épül Esztergomban több, mint 974 millióból

A Széchenyi 2020 program keretében 974,29 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új városi piac épül Esztergomban, mely hozzájárul majd a város-vidék együttműködésének erősítéséhez is.

A város a fejlesztést részben új építésként, részben egy műemléki épület átalakításával valósítja meg a Simor János utcából nyíló telektömbben. A tervezett épületeket átriumosan, de a régi struktúrát megtartva tervezték meg.

A projekt keretében egy összesen 1.274 négyzetméteres alapterületű helyi termék piac létesül, korszerű, versenyképes infrastruktúrával ellátva. A területen 28 db üzlet, elárusító- illetve vendéglátóhely, illetve a mindezeket kiszolgáló egyéb helyiségek is kialakításra kerülnek.

A 974 297 658 forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés célja a helyi gazdaságot erősítő termelői-fogyasztói ellátási lánc kialakítása, amely a város és a közvetlen környezetében a helyi termelők által megtermelt termékeket a lakosság számára könnyen elérhetővé teszi. A projekt nem csak gazdaságélénkítő, de foglalkoztatás elősegítő hatással is bír – az önkormányzat a fenntartási időszakban 1 fő alkalmazását tervezi. A fejlesztés várhatóan 2020 végén készül el. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósul meg.

kép:infoesztergom.hu

ÁSZF