Lejátszás LejátszásKSHMR / Yves V - No Regrets

Zene

Tüzér foglalkozáson jártak az Acélkockák Szomódon

Fegyvernemi feladataikat gyakorolták az altiszti szakmai tanfolyam tüzér szakirányának résztvevői, azaz az Acélkockák, május 26-án, kedden, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár Szomód melletti gyakorlóterén.

A tanfolyam március 23-án indult a dandár 101. Tüzérosztályának szervezésében, annak szakmai támogatásával. A 29 fős kurzuson az Acélkockák mellett részt vesznek olyan altisztjelöltek is, akiket alakulatuk – a tatai dandár mellett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár – iskolázott be, hogy a Magyar Honvédség egyetlen tüzér alegységének legjobbjaitól sajátíthassák el a tüzér, az aknavető és a páncéltörő ismereteket.

A katonák – egyebek mellett – a löveg rajparancsnoki és a lövegkezelői beosztások ellátását gyakorolták, valamint aknavető és tüzérfelderítő képzésen vettek részt a Szomód melletti gyakorlótéren. 

Molnár László főtörzsőrmester, a 101. Tüzérosztály törzsütegének megbízott vezénylőzászlósa elmondta: a résztvevők az elmúlt hetekben elméleti és gyakorlati foglalkozásokon sajátíthatták el a tüzér fegyvernem sajátosságait. Megismerhették a felderítés különböző aspektusait, a rendszeresített tüzér fegyverzettechnikai eszközök jellemzőit, azok működését, álcázását, illetve gyakorolhatták a különböző beosztásokhoz – bemérő, tűzvezető és tüzér felderítő – kötődő feladatkörök ellátását.

A tanfolyam július közepéig tart, az azt sikeresen elvégzők az ünnepélyes altiszti eskütétel után foglalhatják el beosztásukat a Magyar Honvédség alakulatainál, köztük a tatai dandárnál is.

képek és infó: https://honvedelem.hu/ 

ÁSZF