Lejátszás LejátszásClean Bandit / Mabel / 24Kgoldn - Tick Tock

TOP40

Többször lopott Oroszlányban - rendőrkézen a gyanúsított

A gyanú szerint tavaly augusztusa óta többször követett el lopást, sőt rongálást is az az oroszlányi férfi, akit hétfőn vettek őrizetbe.

A gyanú szerint egy oroszlányi férfi 2019. augusztus 29-én délután Oroszlányban eltulajdonított egy lakás padlásfeljárójánál elhelyezett táskát, a benne lévő értékekkel és mobiltelefonnal együtt. Az esetet követően 2019. októberben a városban további hasonló bűncselekményt követett el, amelyek során négy darab kerékpárt lopott el. 2020 januárjában egy munkásszállóról ékszereket, márciusban pedig az egyik udvarról sarokcsiszoló gépet vitt el, valamint egy parkoló személygépkosit rongált meg. 2020 áprilisában egy személygépkocsi csomagteréből egy táskát lopott el.

A nyomozók adatgyűjtést végeztek, amelynek során azonosították a tettest és előállították a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését beismerte. Az eltulajdonított dolgok egy részét a rendőrök megtalálták nála, és azokat lefoglalták. Ellene üzletszerűen elkövetett lopás vétség és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

A férfit a rendőrök 2020. április 6-án őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

 

ÁSZF