Lejátszás LejátszásLotfi Begi / Burai - Háborgó mélység 2

Zene

Szemétszedési akciót hirdetett a KÖSZ Komáromban

Két fiatal - Fehérvári Dávid és Mózes Dániel - önkéntes hulladékgyűjtésbe kezdett az elmúlt hónapban Komáromban. Áprilisban 15 zsák szemetet szedtek össze. A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. zsákokkal, kesztyűkkel, majd a hulladék elszállításával támogatja a két fiatal munkáját.

Fehérvári Dávid elmondta, hogy egy kezdeményezést is indítottak. Egy facebook oldalt hoztak létre, Komáromi Önkéntes Szemétszedők, azaz KÖSZ néven. Itt bemutatják tevékenységüket és azt, hogy milyen hulladékokat gyűjtöttek össze. Már a város több területét megtisztították, az Erzsébet-híd és a Monostori erőd közötti Duna szakaszt.

Mózes Dániel kiemelte, hogy a következő hetekben a szőnyi szigetet szeretnék kitakarítani. Már a szőnyi vasútállomás Komárom felőli részét és a szőnyi sziget befelé vezető részét már rendbe tették. A nyár végéig szeretnék az egész szőnyi szigetet illetve a gát menti utat megtisztítani. Ha a vírushelyzet lehetővé teszi, hulladékszedő akciót hirdetnek. Szeretnének minél több ember megszólítani. Június első hétvégére szemétgyűjtési akciót hirdetnek, melyhez várják az önkéntes fiatalok, baráti társaságok, családok csatlakozását. 

kép: facebook.com/KÖSZ Komáromi Önkéntes Szemétszedők

ÁSZF