Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Forrás Charter

Zimmerer Tamás

Prémium szálloda épülhet Tatán

A várhatóan ötcsillagos besorolású Avalon Lake Tata szálloda 120 szobás, stílusában Tata építészeti örökségéhez illeszkedő, a természetes és épített környezeti adottságokat maximálisan figyelembe vevő fejlesztés lehet.

A tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. - jelentette be a Hell kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Tatán. A május 26-i sajtótájékoztatón bemutatott látványtervek perspektívában, méretben, stílusában olyan épületet mutatnak be, amely méltán csatlakozik Tata város több évszázados építészeti örökségéhez. A műemlékvédelmi és környezeti adottságok, illetve a városvezetés által megszabott kritériumok nem kis feladat elé állították a tervezőt.

Az Öreg-tó továbbra is körbejárható marad, a szálloda magassága maximálisan nem éri el a 19 métert, a parkolás mélygarázsban valósul majd meg, illetve az épület semmilyen perspektívából sem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.

A mintegy 25 milliárd forint összértékű beruházás legalább 120 munkahelyet teremt és évi 100 milliós összadóbevételt jelent Tata városának. 

Az Avalon Center missziója, hogy a szállodafejlesztés mellett más kapcsolt, a tataiak számára értékes és használható fejlesztést is megvalósítson, ezért a hotel melletti játszóteret a tatai gyerekeknek teljesen újjá varázsolja, az egykori erdei tornapályát átalakítja és modernizálja a tó körül, és a szabadstrand területét kommunális helyiségekkel szereli fel lehetővé téve, hogy a tataiak kulturált körülmények között fürdőzhessenek ingyen.

A projekt részeként felújított lóistálló műemlék épületét, mely étteremként funkcionál majd – a wellness részleghez hasonlóan – minden tatai számára látogathatóvá teszi.

Michl József polgármester elmondta, Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

infó: MTI, hellenergy.hu

ÁSZF