Lejátszás LejátszásForrás Rádió

Köztér

Milliókkal támogatja az önkormányzat az esztergomi rendőrök munkáját

Négymillió forinttal támogatja az önkormányzat az esztergomi rendőrök munkáját, a közterületen lévő fák gondozásából keletkező faanyagot a szociálisan rászorulók kapják meg tűzifaként, és az ott lakók kérése ellenére sem lesz fizető parkolás az Árok utcában – többek között erről döntöttek a december 20-i rendkívüli ülésen a képviselők.


A Képviselő-testület az elmúlt évekhez hasonlóan döntött arról, hogy idén is támogatja az Esztergomi Rendőrkapitányságot. A képviselők négymillió forinttal járultak hozzá a rendőrség feladatellátásának biztosításához.

Levélben keresték meg az Árok-utca lakói a körzet képviselőjét, Meszes Balázst azzal, hogy a jelenleg a fizetési zónába nem tartozó utcában áldatlan állapotok alakultak ki, az itt lakók nem tudnak parkolóhelyet találni nemcsak a házuk közelében, hanem az egész Árok utcai pakolóban sem. A lakók kérelmükben elmondták, hogy a környékbeli településekről munkába érkezők kora reggel elfoglalják a parkolóhelyeket az utcában, és késő délutánig megtelítik a szervízutat. A határozat elfogadásához minősített többségre lett volna szükség, azaz legalább nyolc támogató képviselői javaslatra, azaz az ülésen jelen lévők egyöntetű támogatására, de Nyíri Attila tartózkodott, így hiába kérték az ott élők, nem lesz fizetős a parkolás az Árok utcában.

A képviselők egyhangúan döntöttek arról, hogy az Esztergom területén végzett fakivágás során a 2018-ban keletkezett faanyagot szociális tűzifa célra használja fel az önkormányzat.

Esztergom területén folyamatosan történik a fasorok gondozása, az így keletkezett faanyag a 2018. év folyamán megközelítően 100 m3 volt. A közjóléti irodán jelentkező faigények közel 60%-a ezen famennyiséggel teljesíthető. A faanyag szociális célra történő felhasználása során a tárgyban jelölt faanyag feldarabolása és a rászorultaknak történő kiszállítása a közfoglakoztatás keretében megoldható, az nem jelent több költséget az önkormányzat számára.

kép: illusztráció, kadarka.net

ÁSZF