Lejátszás LejátszásFish! - Ne Is Figyelj Rám

Zene

Megújult a dorogi művelődési ház színházterme

A dorogi önkormányzat támogatásából újult meg a dorogi színház nézőtere. A felújítás során lecsiszolták és lelakkozták a parkettát, kicserélték a 40 éves széksorokat, új függönyöket és szőnyegeket vásároltak. A felújítás még nem ért teljesen a végéhez, hiszen az utómunkálatok jelenleg is zajlanak - írja a dorogimedence.hu.

A művelődési házat 1923-28. között építették, azóta pedig több felújítást is végeztek rajta, a színháztermet például utoljára 1981-ben újították fel. A terem 370 fő befogadására képes, ami által a térség legnagyobb színháza. A széksorok színe összhangban van a Haranghy Jenő által készített szekko-sorozattal, amely a színháztermet díszíti.

 A dorogimedence.hu azt írja, hogy a színháztermet az Eucharisztikus Világkongresszus dorogi eseményei miatt újították fel, amit idén tartottak volna meg, de a rendezvénysorozatot a koronavírus miatt 2021-re halasztották el.

A művelődési házra további megújulás vár, hiszen a régi mozi helyén megkezdődik a négysávos tekepálya kialakítása.

November 3-án egyébként összevonták Dorog város kulturális intézményeit, amelynek az élére a könyvtár igazgatóját, Szabó-Berghauer Zoltánt nevezték ki. Az egyesített intézmény a művelődési ház, a könyvtár, a Reimann-miniverzum és a bányász emlékház összevonásával jött létre.

kép és infó: dorogimedence.hu

 

ÁSZF